Pályázat
GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00155

A VIZUÁLISMŰVEK Kft. 2017. augusztus 18-án támogatási kérelmet nyújtott be a GINOP-2.1.2 – 8 – 1 – 4 – 16 kódszámú pályázat keretein belül „ CleanUp 2017 applikáció és komplex szolgáltatáscsomag fejlesztése ” címmel. A pályázat 2018. április 5-én támogatói döntésben részesült.

 • A projekt azonosító száma: GINOP – 2.1.2 – 8 – 1 – 4 – 16 – 2017 – 00155
 • Kedvezményezett neve: VIZUÁLISMŰVEK Reklám és Nyomdaipari Kft.
 • A projekt címe: CleanUp 2017 applikáció és komplex szolgáltatáscsomag fejlesztése
 • A pályázat keretein belül elnyert vissza nem térítendő támogatás összege: 52.371.402,- Ft
 • Visszatérítendő támogatás összege: 33.634.054,- Ft
 • Támogatás mértéke: 54,4982 %
 • A projekt kezdete: 2017. szeptember 1.
 • A projekt befejezésének dátuma: 2019. augusztus 30.

A pályázat rövid bemutatása:

A VIZUÁLISMŰVEK Reklám és Nyomdaipari Korlátolt Felelősségű Társaság 2001-ben jött létre két magánszemély 50-50%-os tulajdonossal. Fő tevékenysége reklám, marketing, PR szolgáltatás. A cég története során széleskörű kapcsolati hálót alakított ki ezen a területen, belföldön és külföldön egyaránt és számos nemzetközi ismertséggel rendelkező, multinacionális céggel együtt dolgozott és dolgozik.

Az elmúlt évek digitális forradalmába bekapcsolódva a hagyományos marketing tevékenységen túl egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az online piactér adta lehetőségekre. Számos weboldalt, internetes kampányt, valamint applikációt készítettünk ügyfeleinknek és ennek során tapasztalatokat szereztünk a szoftverfejlesztés, applikáció készítés és a kapcsolódó marketing területén. Figyelemmel kísérjük a legújabb digitális trendeket, a „smart” és az innovatív megoldásokat és jelen pályázati forrásból saját innovációt szeretnénk megvalósítani egy komplex, a digitális forradalomba illeszkedő szolgáltatás csomag kifejlesztésével (applikáció- és szolgáltatás- és üzleti modell fejlesztés együttesen), amely forradalmasítja az autómosó szolgáltatást.

A nemzetközi trendek az informatikai fejlesztések, innovációk területén mutatják a legnagyobb fejlődési lehetőséget és jellemzően ez az egyik legjövedelmezőbb ágazat. Napjaink legnagyobb sikertörténetei is ebből a szegmensből származnak: egy-egy jó ötlet pár hónap alatt induló vállalkozásból akár nemzetközi ismertséggel rendelkező multit is csinálhat. Cégünk ezért kíván immár innovátorként, szolgáltatás-fejlesztőként is fellépni ezen a területen.

Kutatás-fejlesztési tevékenységünk egy olyan új, piacképes szolgáltatás kifejlesztésére irányult, amely komplex módon alkalmaz különféle, már ismert műszaki-tudományos eredményeket többféle területen (nanotechnológia, informatika) s ezeket egy új rendszerbe szervezve hoz létre egy újfajta, innovatív szolgáltatást, üzleti modellt, amely forradalmasítja az autómosás tevékenységét, hatásai pedig mind a környezetvédelem, az erőforrás-hatékonyság, mind pedig a társadalmi innováció területén jelentkeznek. A projekt minőségi szolgáltatást és felhasználói élményt nyújtva egy új kategóriát teremt az autóápolás területén.

Egyes elemei:

1) Egy újfajta, környezetbarát, nanotechnológiás autómosási eljárás. Ez víz felhasználása nélkül szalontisztaságúra takarítja a felhasználók autóját. A nanotechnológiás autóápolás kemikáliamentes, vízmentes és teljesen környezetbarát eljárás. Közel 100 százalékban lebomló termékeket használunk. Karcmentes, kézi tisztítási technológia, mely vízlepergető hatásának köszönhetően hosszan tart és az időjárás viszontagságainak is ellenáll (1 autó = 0,2 l bio tisztítószer). Ez egy olyan eljárás, aminek szinte nincs ökológiai lábnyoma. Mosás típusok:

 • Alap mosás mely során megtisztítják az autót a szennyeződésektől.
 • Waxos mosás, mely során megtisztítják az autót a szennyeződésektől és a szerben lévő caruba viasz segítségével egy magas fényű wax réteg kerül az autóra.
 • Autó gumi ápolás.

Az eredmény minden esetben egy szalontisztaságú autó, melyen a speciális nano réteg egy közel 2-3 hetes időtávban egy speciális védő réteget biztosít. Ennek a rétegnek vízlepergető hatása van, taszítja a port és véd az UV sugárzástól. Ezek hatására lassabban koszolódik az autó és hosszasan megőrzi a fényét. Magának a szolgáltatásnak a fejlesztése is részét képezte a pályázatnak.